Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ "ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ" 91.2 FM



         Μέσα σε ένα ζεστό οικογενειακό κλίμα, την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018, μαθητές του Α4 τμήματος του 2ου Γυμνασίου Καλλίπολης επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας. Στο ανακαινισμένο κτίριο της οδού Βούλγαρη 48, το προσωπικό του Σταθμού μας καλωσόρισε με νοστιμότατο σπιτικό κέικ και δροσερό νερό.
         Στη συνέχεια ο Διευθυντής του Σταθμού, κ. Δαντίλης Κώστας μας ξενάγησε σε ένα σύγχρονο στούντιο ηχογράφησης και μας ενημέρωσε για τη δημιουργία, την πορεία και τον τρόπο λειτουργίας του Σταθμού.
      Με την ενεργή συμμετοχή του μία ομάδα μαθητών ηχογράφησε μία μικρή εκπομπή, σχετική με την άλωση της Κωσταντινούπολης το 1453 (ιστορικό πλαίσιο, θρύλοι και παραδόσεις), η οποία θα μεταδοθεί στις 25 του μήνα στις 9.10 μ.μ. ενώ παράλληλα μια άλλη ομάδα μαθητών παρακολούθησε τη διαδικασία της ηχοληψίας και του μοντάζ.
       Είχαμε την τύχη να συναντήσουμε την κ. Σοφία Χατζή, παραγωγό εκπομπής, η οποία μοιράστηκε μαζί μας κάποιες από τις εμπειρίες της από την πολύχρονη συμμετοχή της στη λειτουργία ελληνικού σχολείου στο Κογκό.
          Κατόπιν παρακολουθήσαμε μία ζωντανή εκπομπή του Σταθμού, με καλεσμένο στο στούντιο τον κ. Μιχάλη Χαντά, νομικό, ο οποίος μίλησε για τη δύναμη της αγάπης ως μέσου ατομικής και οικογενειακής διαχείρισης μιας φυσικής έλλειψης, καθώς και ο ίδιος είναι άτομο που από τα είκοσι χρόνια του έχει στερηθεί την όρασή του.
           Τέλος μας προσέφεραν από ένα αναμνηστικό και  η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε με μία ομαδική αναμνηστική φωτογραφία στην είσοδο του Σταθμού.
            Ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους μας και ευχαριστούμε τον Διευθυντή του σχολείου μας κ. Κότσιρα και τους συνοδούς καθηγητές μας κ. Γεωργίου και κ. Λεοντσίνη που συνέβαλαν να επισκεφθούμε έναν άγνωστο σε εμάς χώρο και να ζήσουμε μια πρωτόγνωρη εμπειρία που αξίζει σύντομα να επαναληφθεί.

Οι μαθητές του Α4








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου